Recept

Rýžový dezert s angreštem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35446
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

250 g Angrešt
1 polévková lžíce Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
50 g Maliny
130 g Rýže loupaná
2 polévková lžíce Sirup malinový
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,8 l Voda pitná
40 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 819kJ
13% Sacharidy 48 g
29% Tuky 22 g
2% Sodík 31 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rýžový dezert s angreštem postup přípravy receptu:

1

Omytý citron osušíme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme do sklenice. Želatinu rozpustíme ve 0,3 dl teplé vody.

2

Dobře omytou rýži uvaříme v 7,5 dl vody s 1,5 lžící cukru doměkka, až na kaši, kterou pak dáme do mísy.

3

Nepřezrálé angrešty omyjeme, dáme do hrnce a rozmačkáme. Přilijeme k nim 0,5 dl vody a pod poklicí je při mírné teplotě rozvaříme (vaříme asi 10 minut).

4

Angrešt prolisujeme přes síto přímo na rýžovou kaši a promícháme s citronovou kůrou, želatinou a 1 lžící práškového cukru. Směs dobře vymícháme a dáme do malé koláčové nebo dortové formy (dle možností). Uhladíme a dáme do chladničky na 1–2 hodiny ztuhnout.

5

Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.

6

Rýžový dezert vyklopíme na plochou mísu, rozkrájíme na porce, každou porci ozdobíme šlehačkou, čerstvými malinami a polijeme 1–2 lžícemi malinového sirupu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept