Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35448
Kategorie: Koláče

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Cukr krystal
1,5 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
30 g Droždí
250 g Marmeláda malinová
3 dl Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
0,5 dl Olej slunečnicový
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
250 g Tvaroh tučný

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 830 kcal
Kilojoule 3 473kJ
38% Sacharidy 138 g
25% Tuky 19 g
20% Sodík 399 mg
47% Bílkoviny 26 g

Staročeské beleše postup přípravy receptu:

1

Do 1 dl vlažného mléka dáme kvasnice, 1 lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme 500 g hladké mouky, přidáme kvásek, cukr, 2 dl vlahého mléka, 2 špetky soli a vařečkou vypracujeme těsto, které dáme na pomoučený vál a rukama vypracujeme vláčné těsto, které se nebude lepit. Rozdělíme ho na malé bochánky, které zakryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. Každý bochánek pak vytahujeme prsty za okraje těsta tak, abychom z něj vytvořili malou placku.

2

Plnotučný měkký tvaroh vymícháme s 200 g malinové marmelády.

3

V pánvi si rozpálíme olej a beleše osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.

4

Usmažené beleše potřeme malinovým tvarohem, každou placku ozdobíme lžičkou zakysané smetany, na kopeček smetany dáme lžičku malinové marmelády.

5

Beleše posypeme práškovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept