Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35449

Ingredience

500 g Cuketa
30 g Cukr krupice
1,5 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr skořicový
100 g Džem jahodový
2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
5 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 dl Olej slunečnicový
50 g Pšeničná krupice
2 dl Smetana zakysaná 15%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 090kJ
16% Sacharidy 57 g
34% Tuky 26 g
3% Sodík 51 mg
23% Bílkoviny 13 g

Cuketové lívanečky postup přípravy receptu:

1

Krupici dáme do menší misky, přilijeme 2 dl horkého mléka, promícháme a necháme hodinu nabobtnat.

2

Omytou cuketu oloupeme, nastrouháme. V rendlíku rozpustíme máslo a cuketu pod pokličkou asi 10 minut podusíme. Vyklopíme ji do mísy a necháme vychladnout. Pak k ní přidáme krupici, žloutky, prášek do pečiva, 1–2 lžíce mouky, krupicový cukr a mléko. Těsto promícháme, přidáme tuhý sníh, který jsme vyšlehali ze dvou bílků, a znovu promícháme. Těsto by mělo mít hustotu lívancového těsta (pomalu se bude lít).

3

V pánvi si rozpálíme olej, malou naběračkou nabíráme těsto, které nalijeme na rozpálený olej a pohybem pánve těsto rozlijeme. Lívanečky smažíme z každé strany dozlatova.

4

Horké lívanečky posypeme práškovým cukrem, který jsme si smíchali se skořicovým cukrem. Každý ozdobíme kopečkem zakysané smetany, lžičkou jahodového džemu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept