Cuketové lívanečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketové lívanečky
Cuketové lívanečky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35449 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
500 g | Cuketa |
30 g | Cukr krupice |
1,5 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr skořicový |
100 g | Džem jahodový |
2 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
50 g | Pšeničná krupice |
2 dl | Smetana zakysaná 15% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 147,2mg |
Draslík | 382,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Džem jahodový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pšeničná krupice, Smetana zakysaná 15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketové lívanečky postup přípravy receptu:
1 | Krupici dáme do menší misky, přilijeme 2 dl horkého mléka, promícháme a necháme hodinu nabobtnat. |
2 | Omytou cuketu oloupeme, nastrouháme. V rendlíku rozpustíme máslo a cuketu pod pokličkou asi 10 minut podusíme. Vyklopíme ji do mísy a necháme vychladnout. Pak k ní přidáme krupici, žloutky, prášek do pečiva, 1–2 lžíce mouky, krupicový cukr a mléko. Těsto promícháme, přidáme tuhý sníh, který jsme vyšlehali ze dvou bílků, a znovu promícháme. Těsto by mělo mít hustotu lívancového těsta (pomalu se bude lít). |
3 | V pánvi si rozpálíme olej, malou naběračkou nabíráme těsto, které nalijeme na rozpálený olej a pohybem pánve těsto rozlijeme. Lívanečky smažíme z každé strany dozlatova. |
4 | Horké lívanečky posypeme práškovým cukrem, který jsme si smíchali se skořicovým cukrem. Každý ozdobíme kopečkem zakysané smetany, lžičkou jahodového džemu a podáváme. |