Netradiční boršč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Netradiční boršč
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3545 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 špetka | Anýz celý |
1 ks | Bobkový list |
1 kostka | Bujón hovězí |
0,3 ks | Celer bulvový |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 ks | Červená řepa |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
150 g | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz celý, Bobkový list, Bujón hovězí, Celer bulvový, Celer řapíkatý, Červená řepa, Česnek, Olej stolní, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Netradiční boršč postup přípravy receptu:
1 | Dáme vařit do osolené vody nakrájené zelí, kořenovou zeleninu, nakrájené řapíky celeru a nakrájené rajče bez slupky. |
2 | Přidáme anýz, kmín, bobkový list a kostku hovězího vývaru. |
3 | Oloupeme řepu a nakrájíme ji na malé kousky. Řepu osmahneme 5 minut na oleji, poté přidáme k ostatní zelenině a vše vaříme do změknutí asi 20 minut. |
4 | Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Vše necháme přejít varem a dle chuťi okyselíme octem - asi 3 lžíce. |
5 | Poté podáváme. |