Sekaná z králíka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná z králíka
Sekaná z králíka
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35452 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Kečup ostrý |
1 kg | Králičí maso |
2 kávová lžička | Majoránka |
100 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Víno bílé |
3 dl | Voda pitná |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 423,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Citrony, Králičí maso, Majoránka, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná z králíka postup přípravy receptu:
1 | Umyté a vykostěné králičí maso a slaninu spolu s cibulí na strojku na maso pomeleme. |
2 | Do mísy s mletým masem přidáme pepř, sůl, zázvor, citrónovou šťávu, kečup, majoránku, rozmačkaný česnek, vejce s moukou a dobře promícháme. Utvoříme šišku, potřeme ji 1 ks rozšlehaným vejcem, naskládáme plátky slaniny, položíme na máslem vymaštěný pekáč, podlijeme vodou a za občasného podlévání v předehřáté troubě pečeme přibližně 1 hodinu. |
3 | Po upečení maso vyjmeme z trouby, do výpeku přilijeme víno a smetanu rozmíchanou s dvěma lžícemi mouky a provaříme. Sekanou nakrájíme na úhledné plátky. |
Poznámka
Sekanou podáváme na nahřátém talíři, nejlépe s bramborovou kaší.