Jednoduchý recept

Bifteky se zeleným chřestem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35453

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Estragon
4 plátek Hovězí svíčková
1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
40 g Margarín
4 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé
50 g Šalotka
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 944kJ
4% Sacharidy 13 g
21% Tuky 16 g
4% Sodík 88 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bifteky se zeleným chřestem postup přípravy receptu:

1

Nakrájené plátky svíčkové opepříme, posypeme lístky estragonu, potřeme olejem a vložíme do nádoby. Naložené plátky necháme asi hodinu odstát v chladu.

2

Očištěný chřest vaříme ve vroucí vodě se lžičkou cukru a trochou citronové šťávy po dobu 5 minut. V hrnci přivedeme k varu oloupanou, nasekanou šalotku s vínem a vaříme, než se víno zredukuje na polovinu. Přidáme hořčici, estragon, odstavíme z plotny a postupně přimícháváme tuk utřený se žloutky. Dochutíme a šleháme ve vodní lázni do ztuhnutí.

3

Naložené plátky opékáme zprudka na pánvi z každé strany po dobu 3-4 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept