Třený koláč se sněhovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třený koláč se sněhovým krémem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35456 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
150 g | Cukr moučkový |
100 g | Džem rybízový |
20 g | Mandle |
150 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na plech | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 280,8mg |
Draslík | 89,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Třený koláč se sněhovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citronovou kůru a třeme cca 20 minut. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. |
2 | Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo do dortové formy, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotový koláč potřeme džemem, na něj rozprostřeme sněhový krém, posypeme nadrobno nasekanými mandlemi a vrátíme ještě na cca 4 minuty do trouby. Koláč posypeme cukrem, nakrájíme a mírně prochladlý můžeme podávat. |
3 | Krém připravíme tak, že z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj zašleháme 80 g cukru a poté vařečkou vmícháme zbytek cukru. |
Poznámka
Servírujeme studené.