Bramborové knedlíky plněné houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky plněné houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35458 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Slanina vepřová |
Na těsto | |
---|---|
1 kg | Brambory |
450 g | Mouka pšeničná hrubá |
9 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Na náplň | |
1 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko bio čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlíky bílé |
6 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 165,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 160,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko bio čerstvé, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky plněné houbami postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nadrobno. Přidáme nakrájené čerstvé houby a podusíme zakryté doměkka. Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Všechno umeleme na masovém strojku a dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a pepř a promícháme. |
2 | Vařené brambory rozmačkáme, smícháme s vejcem a hrubou moukou, osolíme a vypracujeme nelepivé těsto. Z těsta odkrojujeme kousky, vytvarujeme placku a tu naplníme houbovou směsí. Okraje spojíme, stiskneme a v omoučněné dlani vytvarujeme do koule. Knedlíky vhodíme do vroucí, osolené vody a vaříme 10 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou a rozložíme na mísu. Podáváme polité vyškvařenou slaninou. |