Jednoduchý recept

Reveňový koláč s rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35461

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
50 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
160 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
500 g Reveň (Rebarbora)
30 g Rozinky tmavé
50 g Strouhanka
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
1 ks Vejce slepičí
Sníh
200 g Cukr moučkový
5 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 481kJ
27% Sacharidy 98 g
24% Tuky 18 g
7% Sodík 135 mg
20% Bílkoviny 11 g

Reveňový koláč s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku, rozsekané máslo, žloutek a vypracujeme jemné těsto. Na chladném místě necháme cca 30 min ztuhnout. Poté těsto rozválíme, okrajem kruhu z dortové formy vykrojíme koláč a vložíme do formy. Na okraj položíme váleček vytvořený z odkrojeného těsta, zapečeme.

2

Reveň oloupeme, nadrobno nakrájíme, spaříme a rozložíme na koláč. Posypeme cukrem, rozinkami, osmaženou strouhankou, okraj potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě pečeme cca 20 - 30 minut. Hotový koláč dozdobíme sladkým sněhem a ještě krátce dosušíme v troubě.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept