Recept

Jablka v sněhové závěji

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35462

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
50 g Cukr moučkový
160 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Sníh
200 g Cukr moučkový
5 ks Vaječný bílek slepičí
Jablka
80 g Cukr krupice
100 g Džem rybízový
10 ks Jablka
0,3 l Voda pitná
0,1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 979kJ
37% Sacharidy 132 g
23% Tuky 17 g
3% Sodík 67 mg
17% Bílkoviny 9 g

Jablka v sněhové závěji postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme, přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilku, rozsekané máslo, žloutek a vypracujeme jemné těsto, které následně na chladném místě necháme cca 30 min ztuhnout.

2

Poté těsto rozválíme, okrajem kruhu z dortové formy vykrojíme a vložíme do formy. Na okraj položíme váleček, vytvořený z odkrojeného těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a v rozehřáté troubě upečeme do zlatova.

3

Mezitím oloupeme jablka a podusíme je v bílém víně, smíchaném s vodou a s cukrem. Naplníme je zavařeninou, poklademe jimi koláč, nakupíme na ně sladký sníh, posypeme cukrem a v troubě necháme ještě cca 4 minuty zrůžovět.

4

Hotový koláč přemístíme na mísu, ještě teplý podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept