Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35463

Ingredience

5 g Bobkový list
2 ks Cibule
200 g Fazole červené
1 hrst Houby sušené
250 g Lečo s párkem
2 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej slunečnicový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřový bok
3 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 809 kcal
Kilojoule 3 385kJ
6% Sacharidy 20 g
98% Tuky 73 g
10% Sodík 201 mg
29% Bílkoviny 16 g

Chalupářský guláš postup přípravy receptu:

1

Fazole, které jme namočili den dopředu, v té samé vodě uvaříme. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, zprudka ho opečeme. Když maso začne pouštět šťávu, poprášíme paprikou, zamícháme, přidáme namočené houby, zeslabíme plamínek a pomalu dusíme. Směs osolíme, opepříme, vylijeme lečo s párkem, který nakrájíme na kolečka, zalijeme teplou vodou a pod poklicí necháme dusit. Do skoro měkkého masa vylijeme uvařené fazole, rozmačkaný česnek, posypeme majoránkou, smetanu s moukou dobře rozšleháme a guláš zahustíme.

Poznámka

K teplému guláši je vhodný opečený nebo čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept