Chalupářský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chalupářský guláš
Chalupářský guláš
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35463 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 g | Fazole červené |
1 hrst | Houby sušené |
250 g | Lečo s párkem |
2 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřový bok |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 99,5mg |
Draslík | 245,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 163,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole červené, Houby sušené, Lečo s párkem, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chalupářský guláš postup přípravy receptu:
1 | Fazole, které jme namočili den dopředu, v té samé vodě uvaříme. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, zprudka ho opečeme. Když maso začne pouštět šťávu, poprášíme paprikou, zamícháme, přidáme namočené houby, zeslabíme plamínek a pomalu dusíme. Směs osolíme, opepříme, vylijeme lečo s párkem, který nakrájíme na kolečka, zalijeme teplou vodou a pod poklicí necháme dusit. Do skoro měkkého masa vylijeme uvařené fazole, rozmačkaný česnek, posypeme majoránkou, smetanu s moukou dobře rozšleháme a guláš zahustíme. |
Poznámka
K teplému guláši je vhodný opečený nebo čerstvý chléb.