Jáhlové lívanečky s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlové lívanečky s hrozinkami
Jáhlové lívanečky s hrozinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35464 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
50 g | Hrozinky |
50 g | Jáhly - loupané proso |
2 dl | Jogurt bílý |
50 g | Mouka pšeničná celozrnná |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
1,5 dl | Sirup javorový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 233,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Jáhly - loupané proso, Olej slunečnicový, Sirup javorový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlové lívanečky s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Jáhly 2x spaříme litrem vody, pak je dáme do hrnce, přilijeme 2 dl vody a jáhly uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 35 minut. Scedíme je z přebytečné vody, dáme do mísy a necháme vychladnout. |
2 | Pak k nim přidáme vejce, bílý jogurt, omyté a odkapané hrozinky, celozrnnou mouku a špetku soli. Vše dobře promícháme, těsto by mělo být řidší. |
3 | V pánvi na rozpáleném oleji pečeme malé lívanečky z každé strany dozlatova přibližně 1-2 minuty. |
4 | Horké lívanečky polijeme javorovým sirupem a podáváme. |