Recept

Jáhlové lívanečky s hrozinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35464

Ingredience

50 g Hrozinky
2 dl Jogurt bílý
50 g Jáhly - loupané proso
50 g Mouka pšeničná celozrnná
0,5 dl Olej slunečnicový
1,5 dl Sirup javorový
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 718kJ
15% Sacharidy 55 g
24% Tuky 18 g
6% Sodík 116 mg
16% Bílkoviny 9 g

Jáhlové lívanečky s hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Jáhly 2x spaříme litrem vody, pak je dáme do hrnce, přilijeme 2 dl vody a jáhly uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 35 minut. Scedíme je z přebytečné vody, dáme do mísy a necháme vychladnout.

2

Pak k nim přidáme vejce, bílý jogurt, omyté a odkapané hrozinky, celozrnnou mouku a špetku soli. Vše dobře promícháme, těsto by mělo být řidší.

3

V pánvi na rozpáleném oleji pečeme malé lívanečky z každé strany dozlatova přibližně 1-2 minuty.

4

Horké lívanečky polijeme javorovým sirupem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept