Jednoduchý recept

Skládaný koláč se žloutkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35465

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
25 g Cukr moučkový
100 g Mandle
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
2 polévková lžíce Víno bílé
Žloutkový krém
60 g Cukr moučkový
10 g Mouka pšeničná hrubá
0,1 l Smetana čerstvá ke šlehání
5 ks Vaječný žloutek slepičí
2 špetka Vanilka mletá
2 polévková lžíce Voda pitná
10 g Želatina
Sníh
200 g Cukr moučkový
5 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 971kJ
22% Sacharidy 79 g
49% Tuky 37 g
4% Sodík 74 mg
32% Bílkoviny 18 g

Skládaný koláč se žloutkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, vanilkou, rozsekaným máslem, přidáme žloutek a bílé víno, vypracujeme jemné těsto, na studeném místě necháme cca 15 minut odpočinout.

2

Poté těsto vyválíme na tenký plát, vykrájíme z něj kruhy různé velikosti, rozložíme na suchý plech a upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, spojíme žloutkovým krémem, povrch potřeme sladkým sněhem, posypeme sekanými mandlemi a necháme dosušit v troubě ještě cca 3 minuty.

3

Žloutkový krém: v kotlíku rozmícháme smetanu, žloutky, cukr, mouku a vanilku. Vložíme do vodní lázně, metličkou šleháme do zhoustnutí, odstavíme a za stálého míchání necháme vychladnout. Přidáme želatinu rozpuštěnou ve vodě.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept