Skládaný koláč se žloutkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skládaný koláč se žloutkovým krémem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 35465 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
25 g | Cukr moučkový |
100 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Žloutkový krém | |
---|---|
60 g | Cukr moučkový |
10 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,1 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 špetka | Vanilka mletá |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
10 g | Želatina |
Sníh | |
200 g | Cukr moučkový |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 390,2mg |
Draslík | 207,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Želatina, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá, Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Skládaný koláč se žloutkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, vanilkou, rozsekaným máslem, přidáme žloutek a bílé víno, vypracujeme jemné těsto, na studeném místě necháme cca 15 minut odpočinout. |
2 | Poté těsto vyválíme na tenký plát, vykrájíme z něj kruhy různé velikosti, rozložíme na suchý plech a upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, spojíme žloutkovým krémem, povrch potřeme sladkým sněhem, posypeme sekanými mandlemi a necháme dosušit v troubě ještě cca 3 minuty. |
3 | Žloutkový krém: v kotlíku rozmícháme smetanu, žloutky, cukr, mouku a vanilku. Vložíme do vodní lázně, metličkou šleháme do zhoustnutí, odstavíme a za stálého míchání necháme vychladnout. Přidáme želatinu rozpuštěnou ve vodě. |
Poznámka
Servírujeme studené.