Omelety s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety s jablky
Omelety s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35467 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr skořicový |
100 g | Džem meruňkový |
5 ks | Jablka |
5 dl | Mléko plnotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 257,8mg |
Draslík | 355,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 425,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 776,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Olej slunečnicový, Pomerančová kůra, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Džem meruňkový, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omelety s jablky postup přípravy receptu:
1 | Teplou vodou omyjeme citron a pomeranč. Ovoce osušíme a kůru nastrouháme. |
2 | Do mísy nalijeme 5 dl mléka, přidáme 4 žloutky, citronovou a pomerančovou kůru a 0.5 lžíce soli. Směs rozmixujeme a postupně přimícháme přibližně šálek hladké mouky a znovu rozmixujeme dohladka. Těsto by mělo být řidší. Necháme ho chvíli odpočinout. |
3 | Mezitím omyjeme a oloupeme jablka, rozkrájíme je, zbavíme jádřinců, pokrájíme na velmi tenké plátky, dáme do mísy, posypeme cukrem a necháme odležet 5-10 minut. Vyšleháme ze 4 bílků tuhý sníh a spolu s jablky přimícháme do těsta. |
4 | Na dno rozpálené pánve rozetřeme olej mašlovačkou. Těsto nabereme malou naběračkou, nalijeme na střed a pohybem pánve ho rozlijeme po dně. Pečeme tenké omelety, z každé strany dozlatova. |
5 | Omelety potřeme džemem, stočíme je, posypeme skořicovým cukrem a podáváme. |