Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35470

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
80 g Cukr krupice
200 g Jahody zahradní
125 g Jáhly - loupané proso
60 g Mandle
5 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Sirup Monin - jahodový
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 207kJ
17% Sacharidy 61 g
34% Tuky 26 g
9% Sodík 180 mg
29% Bílkoviny 16 g

Jáhlový pudink postup přípravy receptu:

1

Jáhly spaříme 2x vařící vodou (1 litr), dáme je do hrnce s 5 dl mléka, přimícháme sůl a pomalu uvaříme jáhlovou kaši. Budeme ji vařit za častého promíchání přibližně 35 minut. Pak ji necháme vychladnout. Z omytého a osušeného citronu nastrouháme kůru. Oloupané mandle jemně nastrouháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

2

V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme k nim citronovou kůru, mandle a jáhlovou kaši. Nakonec opatrně zamícháme sníh z bílků.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem a naplníme ji pudinkovou hmotou. Zakrytou mísu vložíme do vodní lázně a pudink pomalu vaříme 90 minut.

4

Uvařený pudink necháme vychladnout, pak ho vyklopíme, nakrájíme porce. Na dezertní talíře nalijeme 3-4 sirupu, na něj položíme porci pudinku, ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept