Kančí maso s borůvkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí maso s borůvkovou omáčkou
Kančí maso s borůvkovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35471 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Bobkový list |
250 g | Borůvky |
1 ks | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
800 g | Kančí kýta |
1 ks | Mandarinky |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
1 dl | Víno červené |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 384,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Borůvky, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Mandarinky, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí maso s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozpáleném sádle osmažíme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer. Maso umyjeme, vykostíme, prošpikujeme slaninou, osolíme a vložíme do hrnce. K němu ještě přidáme bobkový list, oloupaný a na plátky nakrájený citron, na kolečka nakrájený česnek, podlijeme vínem a vývarem a v troubě dusíme 50 minut za občasného polévaní doměkka. |
2 | Upečené maso vybereme z hrnce, šťávu zahustíme jíškou, kterou připravíme: na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme mouku, zapražíme a vylijeme do šťávy. Všechno dobře promícháme, přidáme borůvkový kompot, zalijeme smetanou a vaříme až do jejího zhoustnutí. |
3 | Hotovou omáčku přecedíme a nakonec dochutíme cukrem, pepřem a šťávou z mandarinky. |
Poznámka
Na talíř položíme porci masa, na stranu nalijeme omáčku, domácí houskový knedlík a ozdobíme plátkem pomeranče. Jídlo servírujeme teplé.