Pečený kapr na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený kapr na másle
Pečený kapr na másle
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35472 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
800 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
100 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 637,6mg |
---|---|
Cholesterol | 216,2mg |
Draslík | 388,0mg |
Vláknina | 203,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený kapr na másle postup přípravy receptu:
1 | Kapra vykucháme, zbavíme kůže, umyjeme, naporcujeme a namočíme do mléka s kmínem na 30 minut. Potom ho vyndáme z mléka, osušíme, osolíme a na oleji z obou stran opečeme. Opečené porce ryby naskládáme na máslem vymazaný pekáč. V misce rozkvedláme vejce, přidáme jemně nastrouhaný sýr, pepř a touto směsi zalijeme kapra na pekáči. Vložíme do horké trouby a 10 minut zapečeme. |
Poznámka
Kapra podáváme na teplém talíři s pikantním zeleninovým salátem. Porci kapra ozdobíme plátkem citrónu, který vymačkáme na maso.