Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35472
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

800 g Kapr obecný
1 kávová lžička Kmín drcený
100 g Máslo čerstvé
1 l Mléko polotučné
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 30%
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 594kJ
2% Sacharidy 7 g
34% Tuky 26 g
7% Sodík 149 mg
53% Bílkoviny 30 g

Pečený kapr na másle postup přípravy receptu:

1

Kapra vykucháme, zbavíme kůže, umyjeme, naporcujeme a namočíme do mléka s kmínem na 30 minut. Potom ho vyndáme z mléka, osušíme, osolíme a na oleji z obou stran opečeme. Opečené porce ryby naskládáme na máslem vymazaný pekáč. V misce rozkvedláme vejce, přidáme jemně nastrouhaný sýr, pepř a touto směsi zalijeme kapra na pekáči. Vložíme do horké trouby a 10 minut zapečeme.

Poznámka

Kapra podáváme na teplém talíři s pikantním zeleninovým salátem. Porci kapra ozdobíme plátkem citrónu, který vymačkáme na maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept