Recept

Koláč z kysané smetany se švestkami a drobenkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35475

Ingredience

144 g Cukr krupice
8 polévková lžíce Cukr krystal
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mouka polohrubá
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
80 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
400 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 206kJ
16% Sacharidy 58 g
42% Tuky 32 g
2% Sodík 32 mg
11% Bílkoviny 6 g

Koláč z kysané smetany se švestkami a drobenkou postup přípravy receptu:

1

Omyté švestky vypeckujeme, dáme do mísy a prosypeme krystalovým cukrem (4 lžíce).

2

V menší misce promícháme (pomocí prstů) hrubou mouku s krystalovým cukrem (4 lžíce), vanilkovým cukrem a rozměklým máslem - vytvoříme drobenku.

3

Do mísy dáme 1.5 šálku polohrubé mouky, 2 dl smetany, 1 šálek cukru, 1 dl oleje, 3 vejce a 1 prášek do pečiva, vše dobře promícháme.

4

Těsto rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Rozložíme na ně švestky, posypeme drobenkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180 °C přibližně 20-30 minut.

5

Upečený koláč po vychladnutí rozkrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept