Rychlý třešňový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý třešňový koláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35483 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
180 g | Cukr moučkový |
10 g | Cukr vanilka |
180 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka pšeničná hrubá |
500 g | Třešně |
4 ks | Vejce slepičí |
Na plech | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 203,6mg |
Draslík | 174,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Třešně, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý třešňový koláč postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozmícháme, přidáme žloutky, cukr, vanilku a třeme cca 20 minut. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. |
2 | Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo do dortové formy, poklademe omytými třešněmi a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. |
3 | Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem, nakrájíme a podáváme. |