Jednoduchý recept

Kuskus jehněčí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35484

Ingredience

2 ks Cibule červená
1 ks Citrony
425 g Cizrna
1 kávová lžička Harissa pasta
350 g Jehněčí maso
350 g Kuskus
1 polévková lžíce Med včelí
2 kávová lžička Olej olivový
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
3 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
3 dl Vývar zeleninový
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 772 kcal
Kilojoule 3 232kJ
32% Sacharidy 114 g
23% Tuky 17 g
25% Sodík 492 mg
56% Bílkoviny 32 g

Kuskus jehněčí postup přípravy receptu:

1

Citronovou šťávu promícháme s pokrájenou cibulí a dáme do pánve, přidáme šafrán, skořici, med a pokrájenou papriku. Přilijeme vývar a vše přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 5 minut.

2

V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájené jehněčí maso. Maso poté vyndáme a dáme do pánve s cibulí a paprikou. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata, cizrnu a pastu harisa. Promícháme a přivedeme k varu, vaříme 20 minut bez pokličky.

3

Do vody dáme nabobtnat kuskus dle návodu. Poté vložíme do cedníku vyloženého plátnem a uvaříme nad velkým hrncem vařící vody v páře pod pokličkou.

4

Kuskus dáme na servírovací mísu, posypeme skořicí. Kuskus přelijeme hotovým pokrmem.

Poznámka

Z citronu použijeme šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept