Kuskus jehněčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuskus jehněčí
Kuskus jehněčí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35484 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
1 ks | Citrony |
425 g | Cizrna |
1 kávová lžička | Harissa pasta |
350 g | Jehněčí maso |
350 g | Kuskus |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika oranžová |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Šafrán |
3 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 71,4mg |
Draslík | 450,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 833,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kuskus, Med včelí, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Cizrna, Harissa pasta, Jehněčí maso, Olej olivový, Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuskus jehněčí postup přípravy receptu:
1 | Citronovou šťávu promícháme s pokrájenou cibulí a dáme do pánve, přidáme šafrán, skořici, med a pokrájenou papriku. Přilijeme vývar a vše přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 5 minut. |
2 | V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájené jehněčí maso. Maso poté vyndáme a dáme do pánve s cibulí a paprikou. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata, cizrnu a pastu harisa. Promícháme a přivedeme k varu, vaříme 20 minut bez pokličky. |
3 | Do vody dáme nabobtnat kuskus dle návodu. Poté vložíme do cedníku vyloženého plátnem a uvaříme nad velkým hrncem vařící vody v páře pod pokličkou. |
4 | Kuskus dáme na servírovací mísu, posypeme skořicí. Kuskus přelijeme hotovým pokrmem. |
Poznámka
Z citronu použijeme šťávu.