Játra jehněčí na paprikách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra jehněčí na paprikách
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35486 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
450 g | Játra jehněčí |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Paprika zelená |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
3 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 417,4mg |
Draslík | 459,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 28g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra jehněčí, Olej arašídový (podzemnicový), Paprika zelená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Protlak rajčatový, Sherry brandy, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játra jehněčí na paprikách postup přípravy receptu:
1 | Z jater odřežeme tuk a pokrájíme je na nudličky. Do mísy dáme 2 lžíce solamylu, přidáme nudličky z jater a promícháme je, aby se pokryly. |
2 | V předehřátém woku rozehřejeme podzemnicový olej. Přidáme jehněčí játra, pokrájenou cibuli, papriku a česnek a smažíme 7 minut. |
3 | V misce smícháme rajčatový protlak, lžíci solamylu, sherry a sójovou omáčku. Přidáme do woku a povaříme 2 minuty, aby omáčka zhoustla. |
4 | Podáváme horké. |