Jednoduchý recept

Játra telecí ve vinné omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35488

Ingredience

125 g Anglická slanina
1 ks Celer - nať
1 ks Cibule
1,5 dl Hovězí vývar základní
4 ks Játra telecí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření mleté
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno červené
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 368kJ
6% Sacharidy 22 g
49% Tuky 37 g
44% Sodík 875 mg
152% Bílkoviny 86 g

Játra telecí ve vinné omáčce postup přípravy receptu:

1

Játra otřeme, osolíme, opepříme a obalíme lehce v mouce. Přebytečnou mouku z nich setřeseme. Rozehřejeme v pánvi olej a máslo a játra smažíme po obou stranách. Poté je vyndáme a dáme na talíř, zakryjeme a udržujeme teplé.

2

Do tuku v pánvi přidáme pokrájenou cibuli, celer a slaninu. Smažíme, přilijeme červené víno, hovězí vývar, šalvěj, worchester, nové koření, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 4 minuty.

3

Každou čtvrtku rajčete překrojíme ještě na polovinu. Přidáme je do omáčky a povaříme 3 minuty.

4

Játra podáváme přelitá omáčkou.

Poznámka

Doporučujeme podávat s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept