Jednoduchý recept

Vepřové s anýzem a fenyklem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35489

Ingredience

0,5 kávová lžička Anýz celý
4 ks Cibulka jarní
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pernod
1 kávová lžička Pomerančová kůra
4,5 dl Pomerančová šťáva
60 g Rýže předvařená (parboiled)
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 289kJ
8% Sacharidy 30 g
13% Tuky 10 g
13% Sodík 259 mg
42% Bílkoviny 24 g

Vepřové s anýzem a fenyklem postup přípravy receptu:

1

Z řízků odřízneme tučné části. Nařízneme střed každého řízku a vytvoříme kapsu. V misce smícháme pomerančovou kůru, rýži, sůl, pepř, nasekané jarní cibulky a anýzová semínka.

2

Kapsy naplníme rýžovou směsí a na povrchu jemně stiskneme, abychom uzavřeli kapsu. Rozehřejeme ve velké pánvi olej a smažíme vepřové řízky na každé straně 3 minuty.

3

Přidáme pomerančovou šťávu, plátky fenyklu, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté řízky a plátky fenyklu vyndáme a dáme na servírovací mísu.

4

V misce smícháme solamyl s pernodem. Přidáme směs do pánve a rozmícháme. Povaříme 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.

5

Přelijeme přes vepřové řízky omáčku s pernodem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept