Vepřové na česneku a citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na česneku a citronu
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35493 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
50 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
100 g | Šunka parmská |
450 g | Vepřová kýta |
2 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 75,4mg |
Draslík | 609,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,5mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citrony, Cukr krupice, Mandle, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Šunka parmská, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na česneku a citronu postup přípravy receptu:
1 | Kýtu rozkrojíme na 4 stejné kusy, naklepeme a v každém řízku nařízneme kapsu. |
2 | Na plech dáme mandle a opražíme je v rozpáleném grilu 3 minuty. |
3 | Mandle smícháme se lžičkou oleje, rozetřeným česnekem, oreganem, pokrájenou kůrou z 1 citronu a nasekanou šunkou. Směs vsuneme do kapsy každého řízku. |
4 | Rozehřejeme zbývající olej a osmahneme na něm pokrájené šalotky. Přidáme do pánve řízky a po každé straně smažíme 2 minuty. Přidáme kuřecí vývar, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a 45 minut vaříme, dokud nebude maso měkké. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé. |
5 | Zbývající citron oloupeme, přidáme do pánve kůru a cukr a 4 minuty povaříme. |
6 | Citronovou omáčkou přelijeme na talířích jednotlivé porce masa a okamžitě podáváme. |
Poznámka
Z citronů nastrouhanou kůru.