Jednoduchý recept

Vepřové na česneku a citronu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 35493
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
2 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krupice
50 g Mandle
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
100 g Šunka parmská
450 g Vepřová kýta
2 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 791kJ
4% Sacharidy 13 g
36% Tuky 27 g
15% Sodík 298 mg
47% Bílkoviny 27 g

Vepřové na česneku a citronu postup přípravy receptu:

1

Kýtu rozkrojíme na 4 stejné kusy, naklepeme a v každém řízku nařízneme kapsu.

2

Na plech dáme mandle a opražíme je v rozpáleném grilu 3 minuty.

3

Mandle smícháme se lžičkou oleje, rozetřeným česnekem, oreganem, pokrájenou kůrou z 1 citronu a nasekanou šunkou. Směs vsuneme do kapsy každého řízku.

4

Rozehřejeme zbývající olej a osmahneme na něm pokrájené šalotky. Přidáme do pánve řízky a po každé straně smažíme 2 minuty. Přidáme kuřecí vývar, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a 45 minut vaříme, dokud nebude maso měkké. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé.

5

Zbývající citron oloupeme, přidáme do pánve kůru a cukr a 4 minuty povaříme.

6

Citronovou omáčkou přelijeme na talířích jednotlivé porce masa a okamžitě podáváme.

Poznámka

Z citronů nastrouhanou kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept