Vařené vepřové v mléce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené vepřové v mléce
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35497 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,2 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
75 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 149,6mg |
Draslík | 784,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Tymián čerstvý, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené vepřové v mléce postup přípravy receptu:
1 | Z masa odstraníme tučné kusy, zmáčkneme ho a převážeme po délce provázkem. Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek a slaninu. Vložíme do pánve vepřové maso a osmahneme po obou stranách do hněda. |
2 | Přilijeme mléko, přidáme bobkové listy, majoránku, rozdrcený zelený pepř a tymián a vaříme 90 minut, dokud není maso měkké. Nesmí se vypařit tekutina, pokud mizí, přilijeme 1 dl mléka a pokračujeme ve vaření. Zbylá tekutina má podobu husté smetanové omáčky. |
3 | Vepřové maso vyndáme z pánve, pokrájíme na plátky a rozdělíme na talíře. |
4 | Přelijeme omáčkou a ihned podáváme. |