Jednoduchý recept

Žebírka vepřová na chilli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35499

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Cukr třtinový
2 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
6 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
500 g Vepřová žebra
1,5 dl Voda pitná
1 kávová lžička Víno rýžové čínské
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 686kJ
3% Sacharidy 10 g
41% Tuky 31 g
14% Sodík 281 mg
37% Bílkoviny 21 g

Žebírka vepřová na chilli postup přípravy receptu:

1

Odstraníme z žebírek tučné části. Každé žebírko rozdělíme na 4 kusy a dáme na talíř.

2

Smícháme v misce víno, solamyl, sójovou omáčku, cukr a touto směsí přelijeme kusy žebírek. Necháme marinovat 45 minut.

3

Rozehřejeme ve woku olej, přidáme do něj žebírka a smažíme 3 minuty. Poté je vyndáme a necháme okapat.

4

Z woku odlijeme olej a necháme tam jen jednu lžíci oleje. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, nasekaný česnek, černou fazolovou omáčku, chilli papričku a smažíme 40 vteřin. Přidáme do woku žebírka, promícháme, přilijeme vodu a dusíme 10 minut pod pokličkou.

5

Přidáme pokrájenou papriku, cibuli a povaříme 2 minuty.

6

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept