Telecí řízek pražský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízek pražský
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 355 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Máslo čerstvé |
30 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1000 g | Telecí kýta |
100 g | Tuk |
400 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 273,7mg |
Draslík | 430,8mg |
Vláknina | 660,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Telecí kýta, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízek pražský postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme. Přidáme rozpustit polovinu dávky másla. |
2 | Na zbylém másle prohřejeme šunku nakrájenou na drobné kostičky nebo plátečky a hrášek. Přidáme vejce a připravíme jako míchaná vajíčka se šunkou a hráškem. |
3 | Nakonec řízek přelijeme výpekem s máslem a obložíme míchaným vejcem se šunkou a hráškem. |
4 | Ihned podáváme. |