Jednoduchý recept

Telecí řízek pražský

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Telecí řízek pražský 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 355
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 g Máslo čerstvé
30 g Sůl
100 g Šunka dušená
1000 g Telecí kýta
100 g Tuk
400 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 499kJ
0% Sacharidy 1 g
35% Tuky 26 g
66% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Telecí řízek pražský postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme. Přidáme rozpustit polovinu dávky másla.

2

Na zbylém másle prohřejeme šunku nakrájenou na drobné kostičky nebo plátečky a hrášek. Přidáme vejce a připravíme jako míchaná vajíčka se šunkou a hráškem.

3

Nakonec řízek přelijeme výpekem s máslem a obložíme míchaným vejcem se šunkou a hráškem.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept