Jednoduchý recept

Cibulová omáčka k vařenému masu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35504

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 dl Voda pitná
1 kostka Bujón hovězí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 552kJ
1% Sacharidy 5 g
17% Tuky 12 g
3% Sodík 63 mg
1% Bílkoviny 1 g

Cibulová omáčka k vařenému masu postup přípravy receptu:

1

Oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli v pánvi na rozehřátém másle jemně osmažíme, přilijeme 2 dl vody, rozdrobíme kostky bujonu a vaříme, aby se bujon rozpustil. V hrníčku rozšleháme vodu s moukou a za stálého míchání ji přiléváme do omáčky. Omáčku vaříme tak dlouho, až bude úplně hladká. Ke konci opepříme, osolíme a podle vlastní chuti přidáme pár kapek citrónové šťávy.

Poznámka

Cibulová omáčka je vhodná k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept