Conchiglie z Pisy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie z Pisy
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35506 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr Ricotta |
350 g | Těstoviny Conchiglie |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 15,9mg |
Draslík | 334,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Conchiglie z Pisy postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. |
2 | Než se těstoviny uvaří, rozmělníme sýr Ricotta v misce vidličkou. |
3 | Přimícháme rajčata nakrájená na kostičky, utřený česnek a natrhanou bazalku. Osolíme, opepříme a vše promícháme. Přilijeme olivový olej a znovu zamícháme. Ochutnáme a popřípadě dokořeníme. |
4 | Hotové těstoviny smícháme se sýrovou směsí. Můžeme servírovat. |