Recept

Štěrbákový salát s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35507

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
250 g Jablka
1 polévková lžíce Ocet jablečný
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
1 špetka Sůl
150 g Zakysaná smetana
100 g Ředkev černá
1 hrst Řeřicha
1 ks Štěrbák zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 852kJ
5% Sacharidy 18 g
18% Tuky 14 g
5% Sodík 94 mg
8% Bílkoviny 5 g

Štěrbákový salát s jablky postup přípravy receptu:

1

Slunečnicová semínka nasucho opražíme v pánvi, vsypeme na talíř a necháme vychladnout.

2

Štěrbák očistíme, omyjeme a osušíme. Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. V misce je promícháme s citronovou šťávou.

3

Očištěnou ředkev nastrouháme a v míse smícháme se zakysanou smetanou, octem, olejem, cukrem, solí a pepřem. Vmícháme listy salátu nakrájené na proužky a nakonec přidáme jablka.

4

Salát upravíme na talíře a posypeme opraženými semínky. Ozdobíme omytou řeřichou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz