Těstoviny s jarní zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s jarní zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35510 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
350 g | Chřest bílý |
3 ks | Cibulka jarní |
130 g | Hrášek |
75 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Máta |
4 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny konzumní |
60 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 29,3mg |
Draslík | 320,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chřest bílý, Cibulka jarní, Hrášek, Máta, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s jarní zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme chřest. Odstraníme dřevnatou část stonku, špičky šikmo odřízneme, zbývající stonek nakrájíme šikmo na 4 cm dlouhé kousky. |
2 | Jarní cibulky a mladé mrkve nakrájíme stejným způsobem. |
3 | Stonky chřestu, mrkev a vyloupaný hrášek vaříme zvolna 7 minut v osolené vodě. Na poslední 3 minuty varu přidáme i špičky chřestu. |
4 | Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. |
5 | Zeleninu slijeme a vrátíme do hrnce. Podlijeme bílým vínem a vložíme máslo nakrájené na kostičky. Dochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání povaříme na prudkém ohni 2 minuty, aby se víno trochu vyvařilo a zelenina se spojila s máslem. |
6 | Uvařené těstoviny slijeme a přesypeme do mísy. Přimícháme uvařenou zeleninu, jarní cibulky a bylinky. Vše promícháme. Ihned podáváme posypané čerstvým nastrouhaným parmezánem. |