Recept

Těstoviny s jarní zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 35510
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
350 g Chřest bílý
3 ks Cibulka jarní
130 g Hrášek
75 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Máta
4 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 hrst Sýr Parmezán
350 g Těstoviny konzumní
60 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 595kJ
24% Sacharidy 85 g
487% Tuky 365 g
12% Sodík 235 mg
33% Bílkoviny 19 g

Těstoviny s jarní zeleninou postup přípravy receptu:

1

Připravíme chřest. Odstraníme dřevnatou část stonku, špičky šikmo odřízneme, zbývající stonek nakrájíme šikmo na 4 cm dlouhé kousky.

2

Jarní cibulky a mladé mrkve nakrájíme stejným způsobem.

3

Stonky chřestu, mrkev a vyloupaný hrášek vaříme zvolna 7 minut v osolené vodě. Na poslední 3 minuty varu přidáme i špičky chřestu.

4

Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.

5

Zeleninu slijeme a vrátíme do hrnce. Podlijeme bílým vínem a vložíme máslo nakrájené na kostičky. Dochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání povaříme na prudkém ohni 2 minuty, aby se víno trochu vyvařilo a zelenina se spojila s máslem.

6

Uvařené těstoviny slijeme a přesypeme do mísy. Přimícháme uvařenou zeleninu, jarní cibulky a bylinky. Vše promícháme. Ihned podáváme posypané čerstvým nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept