Špagety s pestem z rokety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s pestem z rokety
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35512 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
90 ml | Lněné semínko |
90 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Roketa |
400 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
100 g | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 365,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lněné semínko, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Roketa, Špagety, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s pestem z rokety postup přípravy receptu:
1 | Česnek a semínka najemno nasekáme. |
2 | Přidáme roketu s odstraněnými stonky, polovinu množství nastrouhaného parmezánu a eidamu a nakonec olej. Dle chuti osolíme a opepříme. Mixujeme 5 vteřin. Směs seškrábneme ze stran nádoby a mixujeme dalších 5 vteřin, až získáme jemnou pastu. |
3 | Těstoviny připravíme dle návodu na obalu v hrnci s vroucí osolenou vodou. |
4 | Pesto přendáme z mixéru do mísy, přilijeme jednu naběračku horké vody z těstovin a promícháme. |
5 | Hotové těstoviny slijeme, přimícháme do mísy s pestem a ihned podáváme. Pro dochucení nabídneme zbývající nastrouhané sýry. |