Recept

Pohankové lívanečky s jablky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35514

Ingredience

1 ks Cukr skořicový
3 ks Jablka
4 polévková lžíce Med včelí
3 dl Minerální voda perlivá
500 g Mouka pohanková
0,5 dl Olej slunečnicový
2 kávová lžička Skořice mletá
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 870 kcal
Kilojoule 3 642kJ
39% Sacharidy 139 g
38% Tuky 28 g
6% Sodík 122 mg
31% Bílkoviny 18 g

Pohankové lívanečky s jablky postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.

2

Do mísy nasypeme pohankovou mouku, přilijeme perlivou vodu, přidáme vejce, špetku soli, jablka, skořici, vše promícháme a necháme několik minut odpočinout.

3

V pánvi rozpálíme olej. Těsto nabereme malou naběračkou, nalijeme na rozpálenou pánev a pohybem pánve trochu těsto rozlijeme. Smažíme malé lívanečky z obou stran dozlatova.

4

Upečené lívanečky potřeme tekutým medem, ozdobíme kopečkem šlehačky, kterou posypeme skořicovým cukrem, a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept