Pohankové lívanečky s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové lívanečky s jablky
Pohankové lívanečky s jablky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35514 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 ks | Cukr skořicový |
3 ks | Jablka |
4 polévková lžíce | Med včelí |
3 dl | Minerální voda perlivá |
500 g | Mouka pohanková |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 252,8mg |
Draslík | 233,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 294,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Med včelí, Minerální voda perlivá, Olej slunečnicový, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mouka pohanková, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové lívanečky s jablky postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. |
2 | Do mísy nasypeme pohankovou mouku, přilijeme perlivou vodu, přidáme vejce, špetku soli, jablka, skořici, vše promícháme a necháme několik minut odpočinout. |
3 | V pánvi rozpálíme olej. Těsto nabereme malou naběračkou, nalijeme na rozpálenou pánev a pohybem pánve trochu těsto rozlijeme. Smažíme malé lívanečky z obou stran dozlatova. |
4 | Upečené lívanečky potřeme tekutým medem, ozdobíme kopečkem šlehačky, kterou posypeme skořicovým cukrem, a podáváme. |