Recept

Polníček se slaninou a bramborovým dresinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 35515

Ingredience

100 g Anglická slanina
80 g Brambory
2 polévková lžíce Ocet jablečný
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Salát Polníček
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 210kJ
5% Sacharidy 18 g
25% Tuky 18 g
25% Sodík 496 mg
23% Bílkoviny 13 g

Polníček se slaninou a bramborovým dresinkem postup přípravy receptu:

1

Bramboru omyjeme a pod pokličkou vaříme 20 minut. Slijeme a necháme částečně vychladnout.

2

Očištěný polníček omyjeme a osušíme. Salát rozdělíme na talíře.

3

Uvařenou bramboru rozmačkáme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku, ocet, 2 lžíce oleje, sůl a pepř. Vše rozšleháme metlou.

4

V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Vsypeme do mísy a necháme na teplém místě.

5

Ve výpeku na pánvi usmažíme volská oka, osolíme je a opepříme.

6

Polníček na talířích pokapeme bramborovým dresinkem a posypeme osmaženou slaninou. Vedle každé porce salátu položíme volské oko.

7

Ihned podáváme, vhodně doplníme čerstvým chlebem nebo sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept