Recept

Těstoviny s ricottou, šafránem a špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 35516
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Šafrán
330 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
1 hrst Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
300 g Těstoviny konzumní
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 843kJ
17% Sacharidy 60 g
17% Tuky 13 g
17% Sodík 346 mg
38% Bílkoviny 21 g

Těstoviny s ricottou, šafránem a špenátem postup přípravy receptu:

1

Šafrán vložíme do 60 ml teplé vody. Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.

2

Zatímco se těstoviny vaří, omyjeme čerstvý špenát. Listy vložíme do hrnce pouze s tou vodou, která ulpěla na listech. Dochutíme solí a pepřem. Přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek.

3

Hrnec přikryjeme poklicí a dusíme na vysokém ohni 5 minut, až je špenát měkký. Hrncem během dušení několikrát zatřeseme. Poté ze špenátu vymačkáme co nejvíce vody a nakrájíme ho na kousky.

4

Ricottu smícháme se scezenou šafránovou vodou, špenátem, přilijeme jednu naběračku vody z těstovin. Dochutíme solí a pepřem. A vše důkladně promícháme.

5

Uvařené těstoviny slijeme. Těstoviny smícháme se směsí špenátu a ricotty. Můžeme servírovat s nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept