Jednoduchý recept

Hlávkový salát s vaječnou zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35520

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule červená
1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
1 ks Majoránka
1 ks Meduňka
1 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 639kJ
4% Sacharidy 14 g
12% Tuky 9 g
6% Sodík 117 mg
12% Bílkoviny 7 g

Hlávkový salát s vaječnou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), zchladíme, oloupeme a nadrobno nakrájíme.

2

Hlávkový salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Rozdělíme na talíře a obložíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Na každou porci nasypeme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli.

3

V misce metlou rozšleháme olivový olej, ocet a citronovou šťávu. Přidáme nakrájená vejce a nasekané čerstvé bylinky. Zálivku osolíme, opepříme, osladíme a nakapeme na porce salátu.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Od každé bylinky použijeme jednu snítku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept