Hlávkový salát s vaječnou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s vaječnou zálivkou
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35520 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule červená |
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
1 ks | Majoránka |
1 ks | Meduňka |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 365,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Cukr krupice, Majoránka, Ocet vinný, Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Meduňka, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s vaječnou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), zchladíme, oloupeme a nadrobno nakrájíme. |
2 | Hlávkový salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Rozdělíme na talíře a obložíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Na každou porci nasypeme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli. |
3 | V misce metlou rozšleháme olivový olej, ocet a citronovou šťávu. Přidáme nakrájená vejce a nasekané čerstvé bylinky. Zálivku osolíme, opepříme, osladíme a nakapeme na porce salátu. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Od každé bylinky použijeme jednu snítku.