Linguine s roketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s roketou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35521 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
120 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Roketa |
1 špetka | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Linguine |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 156,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Roketa, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s roketou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat. |
2 | V hrnci rozehřejeme 60 ml oleje, přidáme do něj zpátky těstoviny, přimícháme natrhané listy rokety bez stonku. Zprudka vaříme 2 minuty za neustálého míchání, až listy rokety začínají ovadat. Odstavíme z plotny. |
3 | Těstoviny s roketou smícháme s polovinou nastrouhaného parmezánu a zbývajícím olivovým olejem. Nakonec osolíme a opepříme. |
4 | Vše znovu promícháme a posypeme zbývajícím parmezánem. Můžeme servírovat. |