Makaróny s brokolicí a květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makaróny s brokolicí a květákem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35526 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Ančovičky konzervované |
175 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
175 g | Květák |
45 ml | Lněné semínko |
350 g | Makarony milánské |
45 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 ml | Rajčatová pasta |
20 ml | Rozinky tmavé |
4 g | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 45,1mg |
Draslík | 745,4mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 5,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Cibule, Květák, Rajčatová pasta, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Lněné semínko, Makarony milánské, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rozinky tmavé, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makaróny s brokolicí a květákem postup přípravy receptu:
1 | Růžičky květáku vaříme 3 minuty v osolené vodě. Přidáme růžičky brokolice a vaříme další 2 minuty. Uvařenou zeleninu zatím ponecháme stranou. |
2 | Ve vroucí vodě, ve které se vařila zelenina, uvaříme těstoviny. |
3 | Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme v pánvi do zlatova. Přimícháme lněná semínka, vařenou brokolici a květák. Šafránový prášek rozpustíme v 15 ml teplé vody a vlijeme do hrnce se zeleninou. Poté nasypeme rozinky a přidáme pastu ze sušených rajčat. Aby měla směs zeleniny konzistenci omáčky, nalijeme do ní několik sběraček vody, ve které se vaří těstoviny. Opepříme. |
4 | Zamícháme, vaříme 2 minuty a přidáme nakrájené ančovičky nakládané v olivovém oleji. Těstoviny slijeme a přimícháme k zeleninové směsi. Vše promícháme, ochutnáme a popřípadě dosolíme. Posypeme nastrouhaným parmezánem a můžeme servírovat. |