Recept

Makaróny s brokolicí a květákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 35526
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 ks Ančovičky konzervované
175 g Brokolice
1 ks Cibule
175 g Květák
45 ml Lněné semínko
350 g Makarony milánské
45 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
30 ml Rajčatová pasta
20 ml Rozinky tmavé
4 g Šafrán
1 špetka Sůl
1 hrst Sýr Parmezán
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 794kJ
19% Sacharidy 67 g
43% Tuky 32 g
244% Sodík 5 g
49% Bílkoviny 28 g

Makaróny s brokolicí a květákem postup přípravy receptu:

1

Růžičky květáku vaříme 3 minuty v osolené vodě. Přidáme růžičky brokolice a vaříme další 2 minuty. Uvařenou zeleninu zatím ponecháme stranou.

2

Ve vroucí vodě, ve které se vařila zelenina, uvaříme těstoviny.

3

Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme v pánvi do zlatova. Přimícháme lněná semínka, vařenou brokolici a květák. Šafránový prášek rozpustíme v 15 ml teplé vody a vlijeme do hrnce se zeleninou. Poté nasypeme rozinky a přidáme pastu ze sušených rajčat. Aby měla směs zeleniny konzistenci omáčky, nalijeme do ní několik sběraček vody, ve které se vaří těstoviny. Opepříme.

4

Zamícháme, vaříme 2 minuty a přidáme nakrájené ančovičky nakládané v olivovém oleji. Těstoviny slijeme a přimícháme k zeleninové směsi. Vše promícháme, ochutnáme a popřípadě dosolíme. Posypeme nastrouhaným parmezánem a můžeme servírovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept