Žebírko se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žebírko se zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35528 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
700 g | Vepřové kotlety |
1 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 218,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,8mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vepřové kotlety, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žebírko se zelím postup přípravy receptu:
1 | Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kotlety, potřeme máslem, osolíme, opepříme a na pánvi v horkém oleji z obou stran opečeme. Opečené maso dáváme stranou a na výpeku osmahneme slaninu a cibuli. |
2 | Přidáme sladkou papriku, rozmačkaný česnek, na kolečka nakrájenou papriku a zelí, které scedíme. Všechny suroviny restujeme až do změknutí zelí. |
3 | Uvařené a vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, které naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy, na ně položíme opečené kotlety, vylijeme zelí, zalijeme smetanou, posypeme majoránkou a ve vyhřáté troubě pečeme 30 minut. |