Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35528

Ingredience

5 ks Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
250 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
700 g Vepřové kotlety
1 l Voda pitná
500 g Zelí kysané
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 838 kcal
Kilojoule 3 506kJ
6% Sacharidy 22 g
84% Tuky 63 g
22% Sodík 443 mg
81% Bílkoviny 46 g

Žebírko se zelím postup přípravy receptu:

1

Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kotlety, potřeme máslem, osolíme, opepříme a na pánvi v horkém oleji z obou stran opečeme. Opečené maso dáváme stranou a na výpeku osmahneme slaninu a cibuli.

2

Přidáme sladkou papriku, rozmačkaný česnek, na kolečka nakrájenou papriku a zelí, které scedíme. Všechny suroviny restujeme až do změknutí zelí.

3

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, které naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy, na ně položíme opečené kotlety, vylijeme zelí, zalijeme smetanou, posypeme majoránkou a ve vyhřáté troubě pečeme 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept