Vepřové s ratatouille omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s ratatouille omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35530 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
20 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 913,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Cukr moučkový, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové s ratatouille omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nasekáme česnek a cibuli, papriky zbavíme semínek a nakrájíme. Cuketu nakrájíme na kolečka a žampiony rozpůlíme. Vše dáme do pánve, přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr a drobně posekané bylinky. Vše přivedeme k varu a pod pokličkou za občasného míchání dusíme 20 minut. |
2 | Předehřejeme gril. Z masa odřízneme tučné části, nakrájíme řízky, solíme a opepříme po obou stranách a potřeme olejem. Řízky opékáme 5 minut, poté je otočíme a pečeme dalších 7 minut. |
3 | Řízky dáme okapat a podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s bramborem.