Guláš se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš se zelím
Guláš se zelím
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35536 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1 hrst | Houby sušené |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
2 dl | Voda pitná |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 133,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Kečup ostrý, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš se zelím postup přípravy receptu:
1 | Houby namočíme do vody na 30 minut. V hrnci na sádle osmažíme na drobno nasekanou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, posypeme červenou paprikou, houby scedíme, nakrájíme a vmícháme je k masu. osolíme, dáme kečup, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme 20 minut. |
2 | Zelí nakrájíme na tenké proužky, přidáme do hrnce a dusíme dalších 30 minut. Když máme guláš uvařený, rozkvedláme smetanu, vmícháme ji do guláše, dochutíme pepřem, solí, nakrájíme petrželovou nať, dáme do hrnce a zamícháme. |
3 | Ještě teplý guláš podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Guláš podáváme teplý s čerstvým chlebem.