Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 35536
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 ks Cibule
1 hrst Houby sušené
2 polévková lžíce Kečup ostrý
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Petržel - nať
3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová plec
2 dl Voda pitná
2 l Vývar z hovězích kostí
300 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 562kJ
4% Sacharidy 16 g
67% Tuky 50 g
69% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 31 g

Guláš se zelím postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme do vody na 30 minut. V hrnci na sádle osmažíme na drobno nasekanou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, posypeme červenou paprikou, houby scedíme, nakrájíme a vmícháme je k masu. osolíme, dáme kečup, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme 20 minut.

2

Zelí nakrájíme na tenké proužky, přidáme do hrnce a dusíme dalších 30 minut. Když máme guláš uvařený, rozkvedláme smetanu, vmícháme ji do guláše, dochutíme pepřem, solí, nakrájíme petrželovou nať, dáme do hrnce a zamícháme.

3

Ještě teplý guláš podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Guláš podáváme teplý s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept